Egy isteni kombináció az ínyenceknek: Szárított paradicsomos és sültpaprikás muffin

Nem fogod tudni abbahagyni a nassolást!

Szárított paradicsomos és sültpaprikás muffin

Hozzávalók: (12 adaghoz)

  • 75 g organikus búzaliszt
  • 75 g zabpehely
  • 64 g paradicsomleves
  • 28 g fehérjepor
  • 2,5 tk sütőpor
  • 1 púpozott ek felaprított metélőhagyma
  • 100 g reszelt parmezán vagy cheddar
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • ½ tk só
  • 2 db nagy tojás
  • 50 ml olívaolaj
  • 200 ml víz
  • 100 g szárított paradicsom és szárított paprika keverék, felaprítva

Elkészítés:

Femcafe tipp

Mi a Herbalife Fehérje italkeverékét és Ínyenc paradicsomlevesét használtuk a recepthez. A fehérjepor segítségével egyébként egyszerűen növelheted napi fehérje-beviteledet, a paradicsomleves pedig fantasztikus alapízt biztosít ennek a receptnek – mi kipróbáltuk, a végeredmény pedig isteni lett! A metélőhagyma helyett adhatsz a muffinhoz 2 tk felaprított kakukkfüvet vagy rozmaringot is a változatosság kedvéért.

Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd helyezz 12 darabos muffinsütő formába muffinpapírokat. A tésztához keverd össze a lisztet, a zabot, a fehérjeport, a paradicsomlevest, a sütőport, a felaprított metélőhagymát, a reszelt sajtot, valamint a paprikát és a sót. Egy másik tálban verd fel a két tojást és keverd hozzá az olívaolajat, a vizet és a felvágott szárított paradicsomot és paprikát. Csinálj egy kis lyukat a száraz összetevők keverékének közepébe, és öntsd bele a nedves hozzávalókat. Gyengéden keverd össze, amíg egy tészta nem lesz a masszából. Egy evőkanál segítségével kanalazd a tésztát a muffinsütő formába és helyezd az előmelegített sütő középső részére, majd süsd 23-25 percig, amíg felpuffadnak, aranyszínűek és középen teljesen sültek lesznek. Vedd ki a sütőből és hagyd lehűlni kicsit fogyasztás előtt.

További két sós muffin receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!