Gluténmentes kovászos uborka? Kenyér helyett használj krumplit!

Nem tudsz különbséget tenni.

Kovászos uborka gluténmentesen

Hozzávalók

  • 1 kg fürtös uborka
  • 2 nagyobb krumpli
  • 3 szál friss kapor
  • 2 dkg só

Elkészítés

Az alaposan megmosott uborkák mindkét végét levágjuk, majd hosszában bemetszéseket ejtünk, ügyelve arra, hogy a végei egyben maradjanak. A megpucolt, megmosott krumplikat felkarikázzuk és egy tiszta üveg aljára teszünk belőle néhány szeletet. Erre mehet a kapor, majd szorosan, egymás mellé állítva az uborkák. A tetejére fektetjük a maradék krumplit és a kaprot, majd felöntjük annyi sós, korábban felforralt, még meleg vízzel, amennyi ellepi az egészet. Az üveget egy kis tányérral lefedve kb. 3 napig napos helyen tartjuk.

További savanyúság receptek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!