A gin-tonik reneszánsza – tuti befutók a nyári hétvégére
Az idei strandszezonban a gin-tonik ismét elfoglalja méltó helyét a long drinkek élvonalában. Igazi frissítő ital egy fülledt nyári éjszakához – összegyűjtöttük a legizgalmasabb recepteket, kísérletezz bátran.
A gin egy gabona alapú szeszesital, amelyet többnyire borókával ízesítenek, de az izgalmasabb ízek kedvelői választhatnak a korianderes, citrusos vagy akár fahéjas változatok közül. A gin és a tonik keverési aránya 1:1 és 1:3 ideális, ehhez jön még a nem elhanyagolható mennyiségű jég. Nem túlzás azt állítani, hogy napjaink egyik legdivatosabb italát a maláriának köszönhetjük. A korabeli trópusi brit gyarmatokon hatalmas pusztítást végzett ez a betegség, melynek akkoriban a kinin volt az egyedüli ellenszere. A vízben feloldott kinin önmagában nagyon keserű volt, a kellemetlen ízt gin hozzáadásával igyekeztek kompenzálni – így született meg a gin-tonik őse.
Egy jól eltalált gin-tonik pazar kiegészítője lehet a hétvégének – itt az 5 legizgalmasabb változat:
Grapefruit rózsabors
Hozzávalók:
- 30 ml grapefruitlé (lehetőség szerint frissen facsart)
- 30 ml tetszés szerinti cukorszirup
- 40 ml gin
- tonik a felöntéshez
- 1 marék rózsabors