A gin-tonik reneszánsza – tuti befutók a nyári hétvégére

Az idei strandszezonban a gin-tonik ismét elfoglalja méltó helyét a long drinkek élvonalában. Igazi frissítő ital egy fülledt nyári éjszakához – összegyűjtöttük a legizgalmasabb recepteket, kísérletezz bátran.

A gin egy gabona alapú szeszesital, amelyet többnyire borókával ízesítenek, de az izgalmasabb ízek kedvelői választhatnak a korianderes, citrusos vagy akár fahéjas változatok közül. A gin és a tonik keverési aránya 1:1 és 1:3 ideális, ehhez jön még a nem elhanyagolható mennyiségű jég. Nem túlzás azt állítani, hogy napjaink egyik legdivatosabb italát a maláriának köszönhetjük. A korabeli trópusi brit gyarmatokon hatalmas pusztítást végzett ez a betegség, melynek akkoriban a kinin volt az egyedüli ellenszere. A vízben feloldott kinin önmagában nagyon keserű volt, a kellemetlen ízt gin hozzáadásával igyekeztek kompenzálni – így született meg a gin-tonik őse.

Egy jól eltalált gin-tonik pazar kiegészítője lehet a hétvégének – itt az 5 legizgalmasabb változat:

Grapefruit rózsabors

Hozzávalók:

  • 30 ml grapefruitlé (lehetőség szerint frissen facsart)
  • 30 ml tetszés szerinti cukorszirup
  • 40 ml gin
  • tonik a felöntéshez
  • 1 marék rózsabors
Fotó: 123rf.com

Oldalak