A gin-tonik reneszánszát éli: íme egy stílusos koktél recept hozzá!

Igazi ginforradalom tapasztalható világszerte, egyre többen ismerik fel ennek az italnak a sokszínűségét. Ha szereted a fűszeres, növényi ízeket, és szeretnél valami igazán különlegeset megismerni, akkor a Mrs Millicent gint biztosan szeretni fogod. (x)

Ízkavalkád

Boróka, fűszernövények, organikus citrusok, mint bergamott, narancs, és megannyi fűszer: mintha egy kertbe lépnél, vagy egy parfümös üveg illatát éreznéd. A Mrs Millicent gin friss, botanikai jellegű, újhullámos ital, melyet a prémium pálinkáiról ismert BESTILLO készít. Két év előkészítés után nemrég indult hódító útjára.

Ha ismerős a név, az nem véletlen: Mrs Millicent névadó figurája Szerb Antal Utas és Holdvilág regényéből származik. Ő egy amerikai nő, aki Mihállyal, a történet főszereplőjével találkozik Folignóban, európai utazásainak egyik állomásán. Millicent egy szabad nő, tele önbizalommal és életerővel, magával sodor természetes fesztelensége. Ez a szabadság a ginben is érződik, sok izgalmat és kalandot ígér.

Koktélba is kiváló

Fontos tudni róla, hogy erős karaktere miatt önálló italként is megállja a helyét, csupán az íze kedvéért is fogyasztható. Tonikkal keverve is tökéletes, ebben az esetben light típussal érdemes kísérletezni. Koktélok alapanyagaként slágergyanús, mutatunk is egyet:

Lady in purple⁠

⁠Hozzávalók:⁠

  • ⁠4 cl Mrs Millicent
  • 1 csepp citromlé
  • 3 cl dús, fehér húsú barack leve
  • 1 kis üveges light tonik
  • 1 szál illatos levendula
  • jég⁠

Elkészítése:⁠

⁠A poharat telerakjuk jéggel, majd a fehér húsú őszibarack levét és a citromlevet beletöltjük, aztán a gint és a tonicot, végül finoman megkeverjük. ⁠

További recepteket a Mrs Millicent honlapján találsz!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak