Tökéletes párosítás, ami után te is megnyalod az ujjad: Almás-krumplis sütőtök

Nem telhet el az ősz nélküle.

Almás-krumplis sütőtök

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 40 dkg sütőtök
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 dl tej
  • 1 ág rozmaring
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben pár percben főzzük, majd leszűrjük. A krumplit és az almát megpucoljuk, megfőzzük, megtörjük, vajjal és meleg tejjel elkeverjük, fűszerekkel ízesítjük, csillagcsőrös zsákba öntjük, és egy mélyebb tálba, koszorúalakba kinyomjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a kockázott szalonnát, egy kevés rozmaringot, és aranybarnára pirítjuk. A sütőtököt a krumplikoszorú közepére halmozzuk, rozmaringgal díszítjük.

További két sütőtökös receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!