Gesztenyével töltött pulykamell
A téli időszakban rengeteg gesztenyés süteményt és ételt szoktunk enni. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ebédünkbe is bele tudjuk csempészni ezt a mennyei hozzávalót.
Hozzávalók
- 1 pulykamell
- 2 zsemle
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg darált sertéshús
- 20 dkg gesztenyepüré (nem édes)
- só
- 1 csipetnyi szerecsendió
- őrölt bors
- két evőkenál olaj
Elkészítés
A pulykamellet kicsontozom, és húsverő kalapáccsal kiverem. A zsemlét beáztatom. A szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm. A vajat összekeverem a tojásokkal, hozzáadom a darált húst, az áztatott, kinyomkodott zsemlét, a kockára vágott szalonnát, a gesztenyepürét, a sót, a szerecsendiót és az őrölt borsot.
A pulykamellre halmozom a tölteléket, a húst felcsavarom és megsózom. A tekercset olajozott alufóliába csavarom. Mérsékelten forró sütőben, 40-45 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, 5-10 percig pihentetem.
A fóliát eltávolítom, és a hústekercset ferdén felszeletelem. Párolt gyümölcsökkel tálalom.
Ezt is ajánljuk: Forró almaleves - Katt ide!
Fotó: desk7.net