Gazpacho - Frissítő spanyol paradicsomleves

Következzen egy kis ízelítő a spanyol konyhából. Indítsuk a hétvégét egy frissítő-hűsítő paradicsomlevessel, spanyol nevén gazpacho-val.

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • ½ dl borecet
  • 1 kisebb csípős paprika
  • 2-3 szelet kenyér vagy zsemle
  • 1 kígyóuborka
  • ½ liter hideg víz
  • Bors

Elkészítés:
A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk. A többi hozzávalót szintén apró darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel együtt turmixgépbe öntjük és addig turmixoljuk, míg egynemű masszává nem válik. Vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük. Míg a leves hűl, felszeletelünk néhány olajbogyót, kemény tojást és pár szelet kenyeret pirítunk. A levest jégbe hűtve tálaljuk a pirítóssal, tojással és olajbogyóval. Díszítésként olívaolajat csepegtetünk a leves tetejére. Levesbetétként kínálhatunk még frissen aprított petrezselymet vagy mentát, apróra vágott uborkát, paprikát vagy hagymát is.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Lifestyle
Sajnos mostanában egyáltalán nem ritkaság, ha a szomszéd titokban, engedély nélkül használja az ember Wi-Fijét. Sokan nem tudják, de az ilyen helyzeteket rengeteg esetben a tulajdonos hanyagsága...
Lifestyle
A mindennapok során egyre többen igyekeznek lehetőség szerint más alternatívákkal helyettesíteni a hagyományos cukrot, ezzel azonban érdemes nagyon óvatosnak lenni!
Lifestyle
Eddig is mind tudtuk, hogy a testmozgás nagyon fontos egészségünk megőrzése szempontjából, de gondoltad volna, hogy az is sokat számít, a nap mely szakaszában is edzel pontosan?