Így még biztosan nem készítetted az édesburgonyát

Édesburgonyát számtalan módon készítettünk már, ez a pofonegyszerű töltött Hasselback töltött burgonya azonban igazi üde színfolt a palettán. Külön öröm, hogy a krémes tölteléket vegánok, illetve a tejre érzékenyek is fogyaszthatják.

Hasselback töltött édesburgonya

Hasselback töltött édesburgonya

Hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • 4 evőkanál Rama vajalternatíva, elosztva
  • 2 evőkanál durvára vágott chipotle paprika
  • 2 darab növényi cheddar szelet, negyedelve
  • 1/4 csésze durvára vágott friss koriander
  • 2 evőkanál vékonyra szeletelt újhagyma
  • 2 szelet vegán szalonna, durvára vágva
  • 4 evőkanál vegán tejföl, elosztva

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vagdossuk be az édesburgonyákat, ügyelve, hogy a zöldség alját érintetlenül hagyjuk.

2. Tegyük át az édesburgonyákat egy tepsibe vagy sütőlapra. Minden burgonya tetejére helyezzünk 1 evőkanál vajalternatívát, és süssük nagyjából 40 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul, de nem lesz pépes. Ezt követően vegyük ki a tepsit a sütőből.

3. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra. Egyenletesen oszlassuk el a chipotle paprikát a sült édesburgonya tetején, és tűzdeljük meg cheddar darabokkal a szeleteket.

4. Süssük további 10 percig, hogy a sajt megolvadjon. Díszítsük apróra vágott korianderrel, újhagymával, vegán baconnel és vegán tejföllel.

Forrás és fotó: Rama

Oldalak