Recept

Hálaadás Amerikában - Ezek az ételek biztosan megtalálhatóak az ünnepi asztalon

Amerikában a hálaadás talán még a karácsonynál is nagyobb ünnep. Összegyűjtöttük, milyen ételek képezik a klasszikus menü részét.

Egyben sült pulyka

A hálaadási pulyka olyan, mint nálunk a húsvéti sonka

Amerikában hálaadáskor az egyben sült pulyka olyan, mint nálunk a húsvéti sonka - ez a menü alappillére. A pulyka sütése alapvetően nem bonyolult, de időt és türelmet igénylő feladat.

A sütési idő nagyban függ a pulyka méretétől, de 2-3 órás intervalllummal mindenképp számolni kell - nagyobb méret esetén ez az idő akár 4-5 óra is lehet. Amennyiben fagyasztott hússal dolgozunk, a húst minimum egy napig kell hagyni a hűtőben olvadni.

A sütés első 30 percében érdemes a pulykát magas hőmérsékleten, hirtelen sütni, hogy a bőre szépen megpiruljon - ezt követően csökkentsük a hőfokot.

A pulyka nem igényel bonyolult fűszerezést - némi só és bors bőven elég hozzá -, érdemes azonban olykor olvasztott vajjal meglocsolni sütés közben, hogy a bőre szép barna és ropogós legyen.

Burgonyapüré

A burgonyapüré állandó köret az ünnepi asztalon

A hagyományos burgonyapüré állandó köret az ünnepi asztalon. Ehhez érdemes különböző típusú burgonyákat használni, majd a végén jó sok vajjal és tejjel habosra keverni a pürét.

Amerikában nem riadnak vissza attól sem, hogy a burgonyapürét némi cheddar sajttal, eseteg baconnel is felturbózzák - a tetejéről pedig nem hiányozhat a frissen őrölt bors.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Recept
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.