Bizonytalan vagy, hogyan rendezd be a konyhádat? Íme a lista, hogy miket szerezz be
A konyha berendezése mindig nagy kihívás, különösen, ha életünkben az elsőről van szó. Segítünk, hogy mi mindent szerezz be egy jól felszerelt konyhához.
A legfontosabb helyiség egy otthonban
A Bonami szakértői segítségével összeállítottunk egy listát azokról a konyhai eszközökről és kiegészítőkről, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem.
Fazekak és serpenyők
Legalább egy egyszerű edénykészletre mindenképp szükség lesz. A legelején is kell minimum egy nagyobb fazék, egy lábas és egy serpenyő. Az edény mérete legalább 2,5–3 liter legyen.
A serpenyőből elég lehet a kisebb, 24-26 centiméter átmérőjű darab. Jobb, ha mélyebb, amiben nem csak palacsintát, de akár ázsiai ételeket is készíthetsz négy fő számára. Az edények anyagát a főzőlap típusának megfelelően válaszd ki.
Kések és vágódeszkák
Bár a menő séfeknek sosem lehet elég késük, a kezdőknek az elején elegendő négy darab - egy univerzális konyhakés, egy hámozókés, egy süteményvágó kés és egy kulináris kés, például egy Santoku.
Vágódeszkából háromra lesz szükség, egy a péksüteményekhez, egy a húshoz, egy pedig a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A fából készült vágódeszkákra ráteheted a forró edényeket, és felszolgálhatod rajta a nasikat, a műanyagok pedig könnyebben karbantarthatók, és nem veszik át az ételek illatát. Jó, ha mindkettőből van a konyhádban.
Alapvető konyhai készülékek
Elektromos vízforraló nélkül nem élet az élet... Gyorsan felforralhatod vele a vizet, és szabadon marad egy főzőlap, miközben ezt használod forralásra. A desszertek készítésekor pedig nem hiányozhat a mérleg és a habverő, legyen ez akár egy klasszikus kézi, gépi mixer vagy pedig egy botmixer.
Nem tudod elképzelni a reggelit vagy a vacsorát pirítós nélkül? Akkor hűséges társad lesz a kenyérpirító, de ha nem akarsz rá beruházni, egy minőségi serpenyő is megteszi.
Cikkünk folytatódik, lapozz.