Recept

Garnélás curry - Indiai finomság

Fűszeres indiai étel annak, aki forrón szereti.

Hozzávalók:

  • 1 kg nyers garnéla
  • vörös curry paszta vagy curry por
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek barna cukor
  • 1-2 szál ázsiai citromfű
  • 3 szál újhagyma
  • kevés limelé
  • 2 ek földimogyoró olaj vagy más, semleges ízű olaj
  • 1.5 bögre jázmin vagy baszmati rizs

Elkészítés:
A fagyasztott garnélát hagyjuk kiolvadni, majd tisztítsuk meg, és egyenletesen szórjuk szét egy tiszta konyharuhán. A rizst szórjuk egy főzőedénybe, öntsünk hozzá 1.5-szer annyi vizet mint amennyi a rizs. Várjuk meg míg felforr, adjunk hozzá egy kevés sót, majd keverjük át és fedő alatt kb. 20 percig kis lángon hagyjuk főni.
Felhevített wokba öntsünk néhány evőkanál olajat, curry pasztát, cukrot és halszószt, majd 1-2 percig pirítsuk meg nagy lángon. Adjuk hozzá a citromfüvet és a lime levet. Ezután öntsük bele a karikákra vágott újhagymát a zöldjével együtt és keverjük meg jó alaposan. Ezt követően szórjuk rá az apróra vágott paprikát és a rákokat. Pirítsuk meg nagy lángon a keveréket, majd öntsük fel kevés húslével, és hagyjuk kissé besűrűsödni. A főzés végén még egyszer locsoljuk meg limelével, és ha kész rizzsel tálaljuk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók:

  • 1 kg nyers garnéla
  • vörös curry paszta vagy curry por
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek barna cukor
  • 1-2 szál ázsiai citromfű
  • 3 szál újhagyma
  • kevés limelé
  • 2 ek földimogyoró olaj vagy más, semleges ízű olaj
  • 1.5 bögre jázmin vagy baszmati rizs

Elkészítés:
A fagyasztott garnélát hagyjuk kiolvadni, majd tisztítsuk meg, és egyenletesen szórjuk szét egy tiszta konyharuhán. A rizst szórjuk egy főzőedénybe, öntsünk hozzá 1.5-szer annyi vizet mint amennyi a rizs. Várjuk meg míg felforr, adjunk hozzá egy kevés sót, majd keverjük át és fedő alatt kb. 20 percig kis lángon hagyjuk főni.
Felhevített wokba öntsünk néhány evőkanál olajat, curry pasztát, cukrot és halszószt, majd 1-2 percig pirítsuk meg nagy lángon. Adjuk hozzá a citromfüvet és a lime levet. Ezután öntsük bele a karikákra vágott újhagymát a zöldjével együtt és keverjük meg jó alaposan. Ezt követően szórjuk rá az apróra vágott paprikát és a rákokat. Pirítsuk meg nagy lángon a keveréket, majd öntsük fel kevés húslével, és hagyjuk kissé besűrűsödni. A főzés végén még egyszer locsoljuk meg limelével, és ha kész rizzsel tálaljuk.

Oldalak

Recept
Sztárok
Katalin hercegné isteni stílusa folyamatosan formálódik, így nem csoda, hogy Vilmos herceg felesége idővel megvált néhány, egykor nagyon kedvelt darabjától.
Sztárok
A 80-as évek ikonikus sztárja, Beverly D’Angelo, most is képes meglepni a rajongókat: a legutóbbi Los Angeles-i bevásárlóútján olyan megjelenéssel tűnt fel, hogy sokan első pillantásra fel sem...
Lifestyle
Az állandó kísérőnkön, a Holdon olykor titokzatos fényvillanások jelennek meg. A tudósok sokszor ellentmondanak egymásnak, hogy ezt mi okozhatja.
Lifestyle
Bár a reklámok világától sokszor elkülönítjük a filmeket és sorozatokat, valójában a vászon és a képernyő régóta a marketing egyik legerősebb terepe.
Sztárok
Ma, majdnem egy évtizeddel a megismerkedésük után, Harry és Meghan története – a botrányaik ellenére – még mindig tartogatnak izgalmas részleteket a rajongók számára.
Lifestyle
A többség már igyekszik készülni az ünnepekre a bevásárlással, így bevetik a fagyasztót, ahova kerül hal, valamint hús is.