Fűszeres csirke egresmártással

Az egres savanykás-édes íze tökéletes körete lehet bármilyen húsnak. Mi most csirke mellé ajánljuk.

Fűszeres csirke egresmártással

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 2 csirkemell filé (vagy 4 comb)
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • oregano
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 4 dl húsleves
  • 0.5 dl bor

A mártáshoz:

  • 50 dkg egres
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek cukor,
  • 1 ek liszt
  • 1 tk citromhéj

Elkészítés:

A húst vastagabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat alaposan befűszerezzük. Tepsibe tesszük, rálocsoljuk a húslevest, befedjük alufóliával és betesszük a sütőbe. 180 fokon sütjük 30 percig. Míg a hús sül, elkészítjük az egrest. Megmossuk, a szárakat lecsipkedjük. Lábosba teszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és 3 percig főzzük. A tejszín elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk az egreshez. Egyet forralunk rajta és kész is. 30 perc után a húsról levesszük a fóliát, hogy kicsit megpiruljon a teteje. Az egresszósszal bőven meglocsolva tálaljuk. Krumplipüré is jól érzi magát a társaságukban, de nélküle is nagyon finom.

Lapozz kát másik egres receptért!

Fotó: blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!