Füstölt bableves: A legegyszerűbb recept, amit valaha kipróbálsz

Egy igazán laktató, magyaros fogás.

Füstölt bableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt hús
  • 40 dkg tarkabab
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors

Elkészítés:

A füstölt húst kockákra vágjuk és feltesszük egy fazék vízben főni. Bő fél óra után beledobunk egészben egy fej megtisztított és megmosott vöröshagymát, és még 20-25 percet így főzzük a húst. Ezután hozzáadjuk az előzőleg beáztatott (vagy mirelit) babot, a fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk, és ha a bab megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A levest újraforraljuk, majd ha kész, fél órtát pihenni hagyjuk. Petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk.

További magyaros levesek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!