Franciasaláta - Recept

Egy igazán gyors és könnyű recept, amely családi ebédekhez, de akár egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 4 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • mustár
  • citromlé
  • cukor
  • 4 db sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 4 db uborka
  • 3 db krumpli

Elkészítés

A zöldségeket az uborka kivételével megpucoljuk, majd megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg főnek a zöldségek keverjük össze a majonézes mártást. Ehhez a tejfölt és a majonézt egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük, ezután pedig hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, sót és egy kevés citromlevet. Alaposan keverjük össze és tegyük félre. Ha a zöldségek megfőttek a zöldségek szedjük ki,hagyjuk hűlni,majd vágjuk össze őket és az uborkával együtt adjuk a majonézes mártáshoz. Az elkészült salátát tálalás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Fotó:communitytable.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!