Franciasaláta: Egy klasszikus, ami nem maradhat ki az év végi menüből

Kitűnő köret az ünnepi húsos ételekhez.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy alma
  • 4 savanyú uborka
  • 1 nagy doboz 20%-os tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 2 tk mustár
  • ½ citrom leve

Elkészítés:

A felkockázott répát és a borsót kevés vízben, körülbelül fél óra alatt megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a felaprított nyers almát és a savanyú uborkát is. Az öntethez a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a citromlevet összekeverjük, megsózzuk, majd beleborítjuk a zöldségeket és összeforgatjuk az egészet. Hidegen a legjobb.

Még két majonézes salátáért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2