Franciasaláta: Egy klasszikus, ami nem maradhat ki az év végi menüből
Kitűnő köret az ünnepi húsos ételekhez.
Franciasaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 1 nagy alma
- 4 savanyú uborka
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- ½ citrom leve
Elkészítés:
A felkockázott répát és a borsót kevés vízben, körülbelül fél óra alatt megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a felaprított nyers almát és a savanyú uborkát is. Az öntethez a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a citromlevet összekeverjük, megsózzuk, majd beleborítjuk a zöldségeket és összeforgatjuk az egészet. Hidegen a legjobb.