Recept

Trendi tavaszi francia lepény: omlós tészta gazdag feltéttel

A quiche a franciák egyik klasszikus étele, a titka az omlós tésztában és a gazdag feltétben rejlik. A legegyszerűbben így készítheted el.

Hozzávalók

  • 160 g finomliszt
  • 3 g só
  • 3 g cukor
  • 113 g sótlan, hideg vaj
  • 45-60 ml jeges víz
  • bab (nehezéknek)

Feltéthez

  • 225 g bacon
  • 3 tojás
  • 3 g só
  • fél tk bors (őrölt)
  • csipet szerecsendió (őrölt)
  • 2 ek snidling
  • 120 g főzőtejszín
  • 120 ml tej
  • 100 g reszelt sajt

Francia lepény: elkészítés

Jöhet még több különleges recept? Lapozz a baconnel tűzdelt tepsis burgonya és a sonkás-sajtos bundás kenyér receptjéért!

Leadfotó: Homecookingadventure.com, videó: Youtube/Home Cooking Adventure

Oldalak

Recept
Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!