Francia hagymaleves - Recept
Nem a legegyszerűbb fogás, ám kétségkívül az egyik legfinomabb francia különlegesség a hagymaleves. Készítsd el receptünket!
Hozzávalók
- 1 evőkanál vaj
- 5 db hagyma
- 2 db babérlevél
- friss kakukkfű
- 1 liter alaplé
- 125 ml vörösbor
- 4 szelet baguette
- 250 gramm reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apró csíkokra szelt hagymát. Sózzuk meg, majd fedjük le, lassú tűzön kb. fél órát pároljuk, de gyakran kevergessük. Adjuk hozzá a babérleveleket, a kakukkfüvet, a bort és az alaplevet, ízesítsük borssal és még legalább 15 percig főzzük. A levest öntsük 4 tűzálló tányérba, helyezzünk a tetejükre 1-1 szelet baguette-et, reszeljük meg sajttal. Tegyük az egészet forró sütőbe néhány perc erejéig, amíg a sajt meg nem olvad és a baguette meg nem pirul.
Ezt is ajánljuk: Egyszerű krumplikrémleves