Francia hagymaleves - Recept

Nem a legegyszerűbb fogás, ám kétségkívül az egyik legfinomabb francia különlegesség a hagymaleves. Készítsd el receptünket!

Hozzávalók

  • 1 evőkanál vaj
  • 5 db hagyma
  • 2 db babérlevél
  • friss kakukkfű
  • 1 liter alaplé
  • 125 ml vörösbor
  • 4 szelet baguette
  • 250 gramm reszelt sajt
  • bors

Elkészítés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apró csíkokra szelt hagymát. Sózzuk meg, majd fedjük le, lassú tűzön kb. fél órát pároljuk, de gyakran kevergessük. Adjuk hozzá a babérleveleket, a kakukkfüvet, a bort és az alaplevet, ízesítsük borssal és még legalább 15 percig főzzük. A levest öntsük 4 tűzálló tányérba, helyezzünk a tetejükre 1-1 szelet baguette-et, reszeljük meg sajttal. Tegyük az egészet forró sütőbe néhány perc erejéig, amíg a sajt meg nem olvad és a baguette meg nem pirul.

Ezt is ajánljuk: Egyszerű krumplikrémleves

Fotó: blog.allisonsgourmet.com

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!