Egyszerű krumplikrémleves - Recept

Egy finom krémleves vacsorára? Egyszerűbb és gyorsabb receptet nem is találhatnál, kóstold meg a burgonyából készült finomságot!
A burgonyát hasábokra vágjuk, sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, a levét megtartjuk. Mint a krumplipüré készítésénél, vajat, tejfölt adunk hozzá, majd miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a levet és a tejet is. Az egészet folyamatosan kevergetve felforraljuk, sózzuk, borsoz
Hozzávalók
- 5 db közepes burgonya
- 5 dl tej
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál vaj
- só
- bors
- petrezselyem
- reszelt sajt
- pirított bacon
Elkészítés
A burgonyát hasábokra vágjuk, sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, a levét megtartjuk. Mint a krumplipüré készítésénél, vajat, tejfölt adunk hozzá, majd miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a levet és a tejet is. Az egészet folyamatosan kevergetve felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük. Pirított zsemlekockákkal, baconnel, reszelt sajttal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Brokkoli krémleves




























