Egyszerű krumplikrémleves - Recept

Egy finom krémleves vacsorára? Egyszerűbb és gyorsabb receptet nem is találhatnál, kóstold meg a burgonyából készült finomságot!

Hozzávalók

  • 5 db közepes burgonya
  • 5 dl tej
  • 2 kanál tejföl
  • 1 kanál vaj
  • bors
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • pirított bacon

Elkészítés

A burgonyát hasábokra vágjuk, sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, a levét megtartjuk. Mint a krumplipüré készítésénél, vajat, tejfölt adunk hozzá, majd miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a levet és a tejet is. Az egészet folyamatosan kevergetve felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük. Pirított zsemlekockákkal, baconnel, reszelt sajttal tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Brokkoli krémleves

Fotó: cookingclassy.com

Oldalak

Sztárok
Szandi szívesen mutatja meg a közösségi médiában, hogyan cseperedett érett férfivá a fia. Most Franciaországban élvezik az életet.
Sztárok
Hamarosan új műsorvezető párokkal, köztük Marics Petivel tér vissza a TV2 képernyőjére a Zsákbamacska című game-show. A keddi sajtótájékoztatón a ValMar duó énekese a forgatáson szerzett élményei...
Sztárok
Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteleti tagja ismét bebizonyította, hogy csak a tudományos fejlődést tartja szem előtt.