Naspolyalekvár - Recept

A naspolya gyümölcse utóérő, vagyis a fáról leszedve frissen nem fogyasztható. Ha a fáján hagyják, hogy egyszer vagy kétszer megcsípje a dér, akkor édesebb lesz. Előbb leszedve meglágyul, és akkor még nyersen is meg lehet enni.

Hozzávalók

  • 2 kg érett naspolya
  • 40 dkg nádcukor
  • 4 dl víz
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

A megmosott, lecsöpögtetett naspolyát egy nagyobb lábosban kézzel jól összenyomkodjuk, majd 4 dl vizet öntünk rá, és addig főzzük, amíg szét nem válik a héja és a húsa. Ekkor szitán átnyomkodjuk, és a leszűrt levével együtt egy másik edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, végül belekavarjuk a fahéjat. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban legalább 24 órán keresztül hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár - Katt ide!

Fotó: helleskitchen.org

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.