Francia hagymaleves: Az első fogások koronázatlan királynője

Mind a tíz ujjad megnyalod utána.

Francia hagymaleves

Hozzávalók

  • 4 közepes vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • snidling ízlés szerint
  • bors
  • olaj

Elkészítés

Üvegesre pároljuk az olajon a felkockázott hagymát, majd meghintjük liszttel és világos rántást készítünk. Ezután felengedjünk kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzni kezdjük. Ha felforrt, beledobjuk a felaprított snidlinget is, amivel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön. A levest szűrőn áttörjük és tányérokba adagoljuk. Belefektethetünk egy pirítóst is, a tetejét pedig megszórhatjuk sajttal és snidlinggel. Sőt, még tovább bolondíthatjuk az ételt, ha sütőben olvasztjuk rá a sajtot.

További isteni levesekért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!