Különlegesség a hideg napokra: Forró sült gyümölcsös desszert

Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, egészséges, szívet melengető finomság.

Forró sült gyümölcsök

Hozzávalók

  • 1 bögre szeletelt alma
  • 1 bögre szeletelt körte
  • Fél bögre vörösáfonya, mazsola vagy aszalt szilva
  • 1 konzerv ananász
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 2-3 evőkanál kókuszcukor, eritrit vagy xylit
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 4 evőkanál melegített vaj
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1/3 bögre tört dió
  • Tejszínhab vagy fagyi vagy puding a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze az felvágott gyümölcsöket és a locsold meg őket a citrom levével. Egy másik tálban keverd össze a megolvasztott vajat, a cukrot, a fűszereket és a kókuszolajat. Ha simára keveredett, add hozzá a mézet és egy keveset az ananászkonzerv megmaradt levéből. A gyümölcsöket keverd össze a vajas keverékkel, úgy, hogy az egyenletesen befedje. Egy kivajazott tepsibe vagy szilikon sütőformába öntsd a teljes keveréket, és már be is kerülhet a sütőbe, ahol egy fél keresztül maradhat.  A forró gyümölcsök közé keverd a diót, hagyd még fél órán át sülni. Ezek után kész is a tálalásra, a legjobb ha valamilyen édes krémmel bolondítod meg az ételt, lehet akár egy finom fagyik vagy egy kis adag tejszínhab is.  

Még két finom télies receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!