Bolondos sütemény: fordított torta karamellizált nektarinnal

Fejjel lefelé készítjük ezt a különleges tortát és csak tálaláskor fordítjuk vissza! Bármilyen gyümölccsel variálható.

Fordított torta

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg barnacukor
  • kb. 40-50 dkg nektarin
  • 200 g finomliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 tojás
  • 200 ml kefír
  • 75 ml olaj
  • pici só

Elkészítés:

Fontos: olyan serpenyőre, vagy lábosra lesz szükséged, aminek nem műanyag fogója/füle van, vagy olyan tortaformára, ami nem kapcsos.

A barackot megmossuk, szeletekre vágjuk. A lisztet, olajat, sót, kefírt, sütőport, tojás és a maradék cukrot összekeverjük.A sütőt bekapcsoljuk. A vajat beledobjuk a formába, rászórjuk a cukor felét, és addig főzzük, míg elolvad, kicsit karamellizálódik. Beleteszünk annyi nektarint, hogy teljesen kitöltse a formát. Ráöntjük a masszát és betsszük a sütőbe. Kb. 160 fokon, 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. 10 percig hagyjuk hűlni. A tetejére teszünk egy tortatálat, és ügyesen, gyors mozdulattal fejére állítjuk. Légy óvatos, mert ekkor még lehet körülötte meleg cukorszirup. Nagyon látványos és mennyei! Ha melegen tálaod, adhatsz hozzá egy gombóc fagyit is!

Fotó: byana.com

Még több nektarinos recept a következő oldalon!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Egészség
Az úgynevezett Wetland-vírust kullancscsípés után megbetegedett páciensek vérében fedezték fel. A fertőzés súlyos tüneteket eredményezhet, és bizonyos esetekben akár életveszélyes állapothoz is...
Egészség
Elég hamar arcul csapott minket az őszi idő a kánikula után, ami rengeteg embernél okozhat fejfájást.
Lifestyle
A tudomány ma már rengeteg kérdést vizsgál, így arra is rávilágított egy kutatás, hogy vajon az USA, Oroszország, vagy Kína nukleáris arzenálja erősebb, ha be is vetnék azokat.