Fokhagymás-olívás spagetti: Egy 20 perces, pénztárcabarát ebéd

Könnyed és pikáns.

Fokhagymás-olívás spagetti

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • ½ cs spagetti tészta
  • 1 cs petrezselyem
  • bors
  • chili paprika

Elkészítés:

Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymagerezdeket, de arra figyeljünk, hogy ne égjen meg! Eközben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A tésztát a fokhagymás olajjal alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a chilit. A végén sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

További olcsó tésztás receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!