Fokhagymás csirkecomb karamellizált fügével - Igazi hétvégi lakoma

Nagyon szeretem a fügét, és amikor olvastam, hogy ez a gyümölcs remekül illik a húsételekhez is, azonnal kitaláltam, hogy ezt készítem hétvégén!

Hozzávalók

  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek sótlan vaj
  • 1 nagy hagyma szeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma (egészben)
  • 3 ág kakukkfű
  • 6 bőrös, csontos csirkecomb
  • 8 füge félbevágva
  • só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

Fogjunk egy serpenyőt, és hevítsünk fel benne 1 evőkanál olívaolajat és vajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet. Pároljuk addig, míg karamellizálódnak. Ha ez megtörtént, szedjük ki egy tányérra és tegyük egyelőre félre. A maradék olívaolajat és vajat öntsük bele a serpenyőbe, majd erre tegyük a sóval, borssal megszórt csirkecombokat. 3-4 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki és tegyük félre. A serpenyőbe kanalazzuk vissza a karamellizálódott hagymát, erre jöhetnek a félbevágott fügék. Végül tegyük rá a csirkecombokat, és tegyük be a 190 fokra előmelegített sütőbe. Süssük addig, míg a hús meg nem puhul teljesen. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk állni 6-10 percig, ezt követően tálaljuk.

Fotó: keviniscooking.com

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Kos egy nagy lehetőség előtt áll. Heti horoszkóp. III.21. - IV.20. Kos Ezen a héten lehetőséget kapsz arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést. A csillagok segítenek abban, hogy...
Sztárok
A legendás magyar színésznek két gyermeke született: Lili 1995-ben, míg Marcell egy évvel később, 1996-ban látta meg a napvilágot.