Fokhagymás brokkoli szardellával

Ha unjuk a brokkolit és feldobnánk egy kicsit, könnyen megtehetjük ezzel a fokhagymás, szardellás recepttel, ami még egészséges is.
Hozzávalók
-
1 kg brokkoliTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 ek. extra-szűz olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 szardella filé
- ¼ teásk. őrölt pirospaprika
- ¼ teásk. só
- bors
Elkészítés
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd tegyük bele a megtisztított, darabokra szedett brokkolit és nagyjából főzzük 3-5 percig, amíg puha nem lesz. Ha egy villával megszúrtuk és jó, szűrjük le és tegyük félre. Melegítsünk olajat egy serpenyőben és pirítsuk benne az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szardellát, valamint a paprikát 1-2 percig. Adjuk hozzá a megfőtt brokkolit, keverjük el az egészet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és hagyjuk még a tűzön körülbelül 2 percig.
Kóstold meg a sajtkrémes párolt brokkolit is!
Fotók: glutenfreespinner.com, fiercelyfresh.com




























