Fokhagymás brokkoli szardellával

Ha unjuk a brokkolit és feldobnánk egy kicsit, könnyen megtehetjük ezzel a fokhagymás, szardellás recepttel, ami még egészséges is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg brokkoli
  • 3 ek. extra-szűz olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szardella filé
  • ¼ teásk. őrölt pirospaprika
  • ¼ teásk. só
  • bors

Elkészítés

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd tegyük bele a megtisztított, darabokra szedett brokkolit és nagyjából főzzük 3-5 percig, amíg puha nem lesz. Ha egy villával megszúrtuk és jó, szűrjük le és tegyük félre. Melegítsünk olajat egy serpenyőben és pirítsuk benne az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szardellát, valamint a paprikát 1-2 percig. Adjuk hozzá a megfőtt brokkolit, keverjük el az egészet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és hagyjuk még a tűzön körülbelül 2 percig.

Kóstold meg a sajtkrémes párolt brokkolit is!

Fotók: glutenfreespinner.com, fiercelyfresh.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!