A hekken túl: fish & chips - ahogyan az angolok csinálják

Ha Londonban jársz, ki ne hagyd a fish & chips kombót! Ha pedig itthon szeretnéd elkészíteni, mutatjuk, hogy csináld.

Fish & Chips

  • 6-8 szelet tőkehal
  • 4 nagy burgonya
  • olaj a sütéshez
  • 5 dkg liszt
  • citrom

Panírtészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1/2 tk hagyma nagyon apróra vágva
  • 1 üveg sört (lehetőleg barna)
  • 1 nagy tojás

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk fel és tegyük egy tál jeges vízbe, körülbelül 30 percre.
Keverjük össze a panírhoz az összes hozzávalót. A forró olajban kis adagokban süssük a krumlit, úgy 3 percig. Szedjük papírtörölközőre. Az 5 dkg lisztet szórjuk egy tálra, forgassuk meg benne a halakat, majd mártsuk a tésztába és dobjuk az olajba (egyszerre csak 2-3 szeletet). Ha a bundája szép színt kapott, a hal is jó már. Az előfőzött burgonyát a forró olajban újból süssük át, ezúttal adagonként 4 percig. Tálaljuk házi tatármártással, citrommal.

Tipp: Ha maradt a sörtésztából, keverj bele annyi lisztet (finomabb kukoricaliszttel), hogy formázható masszát kapj. Gyúrj belőle kis gombócokat és azt is üsd ki az olajban.

Még két halas recept a következő oldalon.

Fotó: chipindales.co

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle