Ha csak egy helyre utazol ősszel, ez legyen az! London, ahogy még sosem láttad

Egy kiruccanás Londonba a pároddal vagy a csajokkal? A kötelező látnivalók mellett Sky Barok, szuperkoncertek és hihetetlen vásárlási lehetőségek várnak a brit fővárosban, mutatjuk is a legjobb programokat! (x)

Ebédelj a Sohoban

A Budapest Airportról számtalan járat indul naponta többször Londonba, de talán a legkényelmesebben a heti háromszor közlekedő Flybe-vel repülhettek. A téli menetrendben már délelőtt 10.20-kor is indulnak gépek London Southend repülőtérre, amely saját vasútállomással rendelkezik, így akár 45 perc alatt elérhető a belváros. Mivel ez egy kisebb reptér, a csomagkiadás és a kijutás is gyors és egyszerű, nem hiába választották az elmúlt két évben sorozatosan a legjobb angol reptérnek. Így akár már a Sohoban ebédelhettek.

Irány egy londoni SkyBar

Egy őszi kiruccanáshoz az egyik legjobb úti cél lehet London, ahol a Westminster, a Buckhingam Palace, a Big Ben, a Tower, a Tower Bridge és a British Museumon túl is számtalan érdekesség akad. Ha már ismeritek a kötelező látnivalókat, akkor élvezzétek a város látképét valamelyik SkyBarból: a Rumpus Roomban a Mondrian Hotel 12. emeletéről például pazar a kilátást, az Aqua Spirit tetőbár tényleg a fellegekbe repít, itt még napozni is lehet, a legmagasabban pedig az Aqua Shard fekszik, ahol a Shard 31. emeletén koktélozhattok. Ne feledjétek, október 2. és 8. között szervezik meg a London Cocktail Weeket, ahol új mixeket mutatnak be a világ leghíresebb bártenderjei!

Shopping magas fokon és alacsony árakon

A shoppingőrültek pontosan tudják, hogy a legolcsóbban Londonban újíthatják fel az őszi ruhatárukat, ahol számtalan street fashion márka jobb áron kapható, mint nálunk és a kínálat is sokkal szélesebb. A divat kedvelőinek pedig remek program a szeptember 15-19 között megrendezett London Fashion Week. Ha viszont a divat nem hoz benneteket lázba, akkor inkább látogassatok ki hétvégén a Brick Lane bolha piacra, ahol a legmenőbb művészeket, designereket, szakácsokat és pékeket fedezhetitek fel. A bagel kedvelőinek kötelező belekóstolni a Brick Lane Bagel bár finomságaiba.

Katt a legjobb londoni appokra

Ha valami igazán izgalmasra vágytok, akkor töltsetek le néhány szuper appot, amelyek ingyen különleges helyekre kalauzolnak a városban. A Great Little Place-t a látnivalók Tinderjének is nevezik, mivel megmutatja, hogy mit érdemes megnézni az aktuális tartózkodási helyeden. A Movie Map London elkalauzol a leghíresebb filmes helyszínekre, a Hollow London a Scherlock Holmes rajongóknak készült, a Horrible London pedig a legizgalmasabb és legvéresebb esetek helyszíneit mutatja be. Az biztos, hogy mindegyik program a városnézés új dimenzióját nyitja meg előttetek és nem mellesleg egyedi szelfik is készülhetnek.

Mesevilágok nemcsak gyerekeknek

Ha Harry Potter a szívetek csücske, akkor nem szabad kihagynotok a Harry Potter londoni stúdióját sem, ahol bepillanthattok a filmek kulisszái mögé, megcsodálhatjátok az eredeti jelmezeket és kellékeket. Kötelező kipróbálni a 9 és 3/4-ik vágányt, ahol azt a mozdonyt is megnézhetitek, amely a Roxfort Expresst húzta a filmben.

Celebséfektől az ezeréves utcai kajáig

A tradicionális angol konyhát nem mindenki szereti, ugyanakkor nem szabad elfeledni, hogy korunk sztárséfjeinek jó része, Jamietől Nigellán át Ramsay-ig mindannyian Londonhoz kötődnek. A legszínvonalasabb éttermek a SOHO-ban a 10 Greek Street, a Balls & Company, a Bocca di Lupo és a Babaji, amelyek igazi nemzetközi ízeket varázsolnak az asztalra. A város gasztrokínálata rendkívül széles: olcsóbban finomat a streetfood marketeken ehettek, például az ezeréves Borough Marketen, esetleg Amy Whinehouse egykori kedvencén, a Camden Marketen vagy a vega ételekről híres Leatherlane Marketen. Az egészséges ételek kedvelőinek pedig irány a Neal's Yard és a közeli Covent Garden, ami szintén kiváló program.

Megakoncertek minden hónapra

London egyébként is a celebek egyik európai fellegvára. Ha zenéről van szó, akkor itt biztos találkozhatsz a kevdenceddel akár élőben is. Szeptember elején rögtön egy Bob Marley szellemét idéző raggie fesztivállal nyit az őszi programkínálat, de szintén ebben a hónapban koncertezik itt Diana Krall is. Október 9-10-én Lady Gaga ad szuperkoncertet, november végén pedig Phil Collins. Érdemes utazás előtt megnézni a város programajánlóit, ugyanis csak idén ősszel közel 9000 zenei eseményt szerveznek Londonban, biztos megtaláljátok a legjobb programot.

További bővebb információ: www.bud.hu

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!