Recept

Finom és hideg uborkaleves

A fullasztó melegben fontos, hogy ne csak szilárd ételeket válasszunk, hanem a folyadékpótlás végett a levesekről se mondjunk le. Az uborkaleves előnye, hogy jéghidegen a legfinomabb, és az uborka tele van olyan vitaminokkal, ami elengedhetetlen a szervezetnek.

Hozzávalók

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

25 dkg uborka
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
citromlé

kapor
1 db paradicsom
ásványvíz

Elkészítés

Az uborkát hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze sóval és az összetört fokhagymával. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig. Utána adjuk hozzá a joghurtot, öntsük fel ásványvízzel és citromlével, szórjunk bele borsot és kaprot, és tegyük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, kaporral díszíthetjük.

Ha maradt egy kis uborkát, második fogásnak készíts juhsajtos-zöldséges tésztasalátát!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.
Lifestyle
A karácsony minden gyerek számára maga a megtestesült varázslat: csillogás, ajándékok, illatok és közös élmények. A készülődés forgatagában azonban érdemes pár dologra figyelni, hiszen az otthonunk...
Fashion&Beauty
Van egy ruhadarab, ami idén télen csendben, mégis magabiztosan visszatért a street style élvonalába. Textúrája karaktert ad, mozgása laza, a szabása pedig tökéletesen együtt él a városi...
Sztárok
A Kincsvadászok mindig okoz meglepetéseket, és Megyesi Balázs nem hitt a fülének, hogy az eladó 1500 forintért hozzá tudott jutni egy ilyen tárgyhoz.