Fetával töltött görög húsgolyók - Citromos-fokhagymás-joghurtos öntettel

Képzeletben Görögországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük és megkóstoljuk ezeket az isteni húsgolyókat. Próbáld ki, meglátod, ízleni fog!
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált pulykahús
- 2 ek citromlé
- 2 tk citromhéj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 1 tk Worcestershire szósz
- só, bors
- ⅔ csésze felkockázott feta
- 2-4 ek olaj
Az öntethez
- ¾ csésze natúrjoghurt
- ¼ tk só
- 1 tk citromhéj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A húsgolyók hozzávalóit keverjük el és gyúrjunk belőle diónyi nagyságú gombócokat. A közepükbe nyomjunk egy-egy kocka fetát, ügyeljünk rá, hogy úgy csináljuk, sütés közben ne tudjon kifolyni a gombócból. Forró olajban süssük ki ezeket 2-3 perc alatt, majd tegyük ki egy papírtörlővel kibélelt tányérra. Ezt követően készítsük el az öntetet: a hozzávalókat keverjük simára. Tálaláskor a golyókat locsoljuk az öntettel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!