Fetával töltött görög húsgolyók - Citromos-fokhagymás-joghurtos öntettel

Képzeletben Görögországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük és megkóstoljuk ezeket az isteni húsgolyókat. Próbáld ki, meglátod, ízleni fog!

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

  • 500 g darált pulykahús
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk citromhéj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 tk Worcestershire szósz
  • só, bors
  • ⅔ csésze felkockázott feta
  • 2-4 ek olaj

Az öntethez

  • ¾ csésze natúrjoghurt
  • ¼ tk só
  • 1 tk citromhéj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit keverjük el és gyúrjunk belőle diónyi nagyságú gombócokat. A közepükbe nyomjunk egy-egy kocka fetát, ügyeljünk rá, hogy úgy csináljuk, sütés közben ne tudjon kifolyni a gombócból. Forró olajban süssük ki ezeket 2-3 perc alatt, majd tegyük ki egy papírtörlővel kibélelt tányérra. Ezt követően készítsük el az öntetet: a hozzávalókat keverjük simára. Tálaláskor a golyókat locsoljuk az öntettel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hedeliciouscook.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
Fashion&Beauty
Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
Lifestyle
Sztárok
A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
Egészség
A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
Utazás
Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.