Fenyőmagos pulykarolád diómártással - Mennyei falatok

Egy igazi ínyencséget ajánlunk most Nektek ebédre, amit vétek kihagyni az ünnepi időszak alatt. Fenyőmag, dió, pulyka – hm, isteni lesz, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A pulykaroládhoz

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg fenyőmag
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kk só
  • 1 kk fehérbors
  • 1 dl napraforgó olaj

A diómártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk fehérbors

Elkészítés

A pulykamellfilé nagy részét kanyarítsuk le, majd vágjunk belőle 4 egyforma szeletet. Klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A maradék, kb. 20 dkg húsra öntsük rá a tejszínt, a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük le. A péphez adjuk hozzá a fenyőmagot, újra dolgozzuk össze, és az így kapott pürét adagoljuk rá az odakészített húsokra úgy, hogy ne folyjon le róluk, és ne legyen túl sok sem. A húsok két szélét hajtsuk be, és lazán tekerjük fel, mint egy kis süteménytekercset. Helyezzük bele őket egy vékonyan kiolajozott tepsibe úgy, hogy a tekert része alul legyen. Kb. 125-130 fokos sütőben fél óráig süssük.

Miközben sül a hús, készítsük el a diómártást. Sütőben pirítsuk meg a magvakat, majd dörzsöljük le a héját, és vágjuk fel. Olvasszuk fel a vajat serpenyőben, pirítsuk meg rajta a diót, ízesítsük sóval, majd keverjük össze tejszínnel és rottyantsuk össze. A húst szeletekre vágva, a mártással és körettel együtt tálaljuk!

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: whattheforksfordinner.com

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...