Feketeerdő torta egyszerűen: ez a tuti recept

Ha cukrászdában járunk, a feketeerdő tortát sosem hagyjuk ki, de ezzel a tuti recepttel végre otthon is el tudjuk készíteni. Ráadásul jobb lesz, mint az üzletben.

Hozzávalók (12 szelethez)

A piskótához

  • 5 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez

  • 250 g meggybefőtt
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Habhoz és díszítéshez

  • 400 ml habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 10 dkg meggy
  • 4 ek csokireszelék

Feketeerdő torta: elkészítés

A piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel, kakaóporral, majd fellazítjuk a habosra vert tojásfehérjével. Tortaformába öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Amint kész, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki, majd vágjuk ketté! A magozott meggybefőttet a levével együtt tegyük lábosba, majd a cukorral kezdjük el hevíteni! Amikor elkezd gőzölögni, adjuk hozzá pudingport és sűrű, zselés állagúvá forraljuk! Hagyjuk teljesen kihűlni! A tejszínhabot verjük keményre (ha nem cukrozott, cukrozzuk) és adjuk hozzá a habfixálót, hogy kemény maradjon a habunk! A töltést a kihűlt alapanyagok után kezdjük csak meg, különben a hab össze fog esni! A piskótát tegyük vissza a formába, majd rakjuk le az aljának szánt réteget! Erre halmozzuk rá az összes tölteléket, arra pedig a tejszínhab háromnegyedét. Zárjuk le a másik piskótával! A tetejét a maradék tejszínhabbal, meggyel és csokoládéforgáccsal díszítsük! Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeálljanak az ízek!

Jöhet egy finom almás pite tortaformában és egy karamellás sajttorta? Akkor lapozz tovább a receptekért!

Fotó: Daysoftheyear.com

Oldalak

  • 1
  • 2