Pillanatok alatt elkészül: Fahéjas-tejcsokis házi keksz

20 perces finomság, amihez nincs szükség semmi extra hozzávalóra, bármikor elkészítheted... akár most azonnal is. Mutatjuk, hogyan csináld!

Fahéjas-tejcsokis házi keksz

Hozzávalók

  • 2 és ¼ csésze liszt
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 1 tk só
  • 1 és ¼ csésze sótlan vaj
  • 1 és ¼ csésze kristálycukor
  • ¾ csésze barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 340 g apróra vágott tejcsokoládé

Elkészítés

Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Kézi mixerrel verjük fel a tojást a vajjal és a cukorral, majd jöhet hozzá a lisztes keverék, végül pedig az apróra vágott csokoládé. Az így kapott masszából képezzünk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig. Ekkor vegyük ki, hagyjuk 1-2 percig hűlni, majd vegyük le a sütiket a tepsiről és hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztásig tartsuk légmentesen záródó edényben, így akár egy hétig is eláll.

Még két finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!