Fahéjas fonott koszorú - Az ünnepi vacsora mellé

Ez a fahéjas fonott koszorú forró borleves mellé tökéletes édesség és a karácsonyi asztalon is gyönyörűen mutat. Egyszerű és nagyon finom, olvasd el a receptet és készítsd el otthon! 

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 dl víz
  • 20 g élesztő
  • 1,5 tk akácméz
  • 250 g búzaliszt
  • 1 csipet só

A máz

  • 30 g vaj
  • 2 púpozott tk őrölt fahéj
  • 4 púpozott tk porcukor

Elkészítés

Mérjünk ki egy tálba meleg vizet, oldjuk fel benne a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük össze. Egy nagyobb tálba elkeverjük a lisztet és egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet és összedolgozzuk. Letakarva meleg helyre félretesszük és megkelesztjük kb. 30 perc alatt. Mikor megkelt a tészta kb. 2 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot és a fahéjat,  az így kapott mázzal lekenjük a tésztát. A hosszabbik oldalától indulva feltekerjük a tésztát, majd a közepén hosszanti irányba kettévágjuk egy éles késsel. Fogjuk a két tésztát és egymást keresztezve (fonva), óvatosan egy kört formálunk. A két végénél kicsit összecsípjük, hogy megtartsa a formáját. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...