Fahéjas csiga a szivárvány minden színében: Nem csak szép, finom is

Annyira puha, hogy lehetetlen ellenállni neki.

Szivárványos fahéjas csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 ml meleg víz
  • 1 cs száraz élesztő
  • 1 vaníliás sütemény keverék
  • 280 g csésze liszt
  • 2 ek színes tortadara

A töltelékhez:

  • 6 ek vaj
  • 2 tk fahéjas cukor
  • 165 g barna cukor
  • 2 ek színes tortadara

A mázhoz:

  • 240 g porcukor
  • 3 ek tej

Elkészítés:

Egy tálban a meleg, de nem forró vízhez adjuk az élesztőt és hagyjuk 5 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütikeverékkel, majd hozzáöntjük az élesztős vizet. Megkeverjük, majd beleszórjuk a tortadarát is, és óvatosan tésztát gyúrunk belőle, ezután letakarva, egy órán át meleg helyen pihentetjük. A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a szobahőmérsékletű vajjal, ráhintjük a fahéjat és a cukrot, a végén pedig a tortadarát. A szélesebb végénél, alulról feltekerjük a tésztát, majd 4-5 centi darabokra vágjuk és a csigákat egymás mellé tepsibe fektetjük. Fóliával letakarva még fél órát meleg helyen hagyjuk, aztán levéve a fóliát róla, 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A mázhoz a tejet és a porcukrot simára keverjük, majd rácsorgatjuk a kész csigák tetejére.

Nézd meg, milyen pofonegyszerűen elkészíthetjük:

Még két fahéjas édesség recept a következő oldalon.

Videó: Instagram.com/buzzfeedtsaty; Leadfotó: Youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!