Fahéjas almamártás - Recept

A gyerekek imádni fogják, de nem csak családi körben lehet vele feldobni egy-egy ebédet, hanem akár vendégeknek is nyugodtan elkészíthető. Édeskés ízével, lehet húsokra is rakni színesítő elemként, de akár desszertnek is szuper.

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 1 diónyi vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Ha Te is szereted az almás ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is.

Fotó: cookingwithdrew.com

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!