Fahéjas almamártás - Recept

A gyerekek imádni fogják, de nem csak családi körben lehet vele feldobni egy-egy ebédet, hanem akár vendégeknek is nyugodtan elkészíthető. Édeskés ízével, lehet húsokra is rakni színesítő elemként, de akár desszertnek is szuper.

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 1 diónyi vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Ha Te is szereted az almás ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is.

Fotó: cookingwithdrew.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...
Utazás
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. július 13-án szombaton 15 órától július 14-én vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas...
Egészség
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adatbázisát böngészve kiderül: Magyarországon hiánycikké vált az egyik legkeresettebb migrénellenes gyógykészítmény.