Ez a petrezselymes újkrumpli titka: Apró trükk, mégis sok múlhat rajta
Még a rántott hús is ízletesebb lesz mellette.
Petrezselymes újkrumpli
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 3 ek olaj
- só ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Az újkruplit nem pucoljuk, csak megdörzsöljük, ha nem jön le könnyen a héja, akkor késsel megkapargatjuk. Ezután felkockázzuk vagy karikázzuk - ki hogy szereti -, majd egy lábasban az olajra dobjuk és megsózzuk. Lefedjük és víz hozzáadása nélkül megpároljuk, hiszen a krumpli enged annyi levet, amennyi szükséges a megpuhulásához. Ha kész, elzárjuk alatta a tűzhelyet, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, összerázzuk a krumplival és még kb. 10-15 percre letakarjuk. Húsok, rántott zöldségek kitűnő körete.