Ez a petrezselymes újkrumpli titka: Apró trükk, mégis sok múlhat rajta

Még a rántott hús is ízletesebb lesz mellette.

Petrezselymes újkrumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli
  • 3 ek olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

Az újkruplit nem pucoljuk, csak megdörzsöljük, ha nem jön le könnyen a héja, akkor késsel megkapargatjuk. Ezután felkockázzuk vagy karikázzuk - ki hogy szereti -, majd egy lábasban az olajra dobjuk és megsózzuk. Lefedjük és víz hozzáadása nélkül megpároljuk, hiszen a krumpli enged annyi levet, amennyi szükséges a megpuhulásához. Ha kész, elzárjuk alatta a tűzhelyet, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, összerázzuk a krumplival és még kb. 10-15 percre letakarjuk. Húsok, rántott zöldségek kitűnő körete.

További újkrumpliból készült fogásokért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!