Ettől lesz verhetetlen a csirkepaprikás: Sok múlik ezen az apróságon

Itt a tuti recept!

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 TV paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 ek zsír
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors

Elkészítés:

Az egész titka, hogy olaj helyett zsírt használunk, és ezen dinszteljük meg a hagymát. Ezután rákarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és gyors kevergetés mellett kissé megpirítjuk a zöldségeket. Ezután lehúzzuk a tűzről a lábast, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük az alsó és felső részre bontott combokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ha elkészültek a combok, a liszttel simára dolgozott tejfölt elkeverjük körülbelül egy decinyi forró szafttal, amit a csirkéhez öntve még néhány percig forralunk. A tejfölös csirkepaprikás nokedlivel és tésztával is isteni eledel.

Ezeket a pörkölteket kóstoltad már? Lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2