Nemzetközi ízek, frissítő nyári koktélok, csajos reggeli - három szuper helyet mutatunk a városban

Budapest azért olyan nagyszerű többek között, mert itt egész évben jobbnál-jobb programokat lehet csinálni, évszaktól függetlenül. Mégis, ahogy mindenütt, a fővárosban is nyáron pezseg leginkább az élet, egy ilyen tavasz után, amilyen az idei volt pedig talán még jobban tudjuk értékelni a szabadságot, hogy kimozdulhatunk. Időről-időre szeretünk újdonságokat felfedezni a környéken a gasztronómia szellemében, a közelmúltban is volt szerencsénk ellátogatni három fantasztikus helyre, melyeket most étteremajánlónk keretében bemutatunk. Terítéken a Dobka Bistro nemzetközi konyhája, a 360 Bar szenzációs szezonális koktélkínálata, valamint a nemrég nyílt Cloé Cafe varázslatos reggeli repertoárja.

Nemzetközi ízek egy helyen: Dobka

Budapest nagyon színes gasztronómia szempontjából. A hazai ízektől kezdve az olasz konyhán át az ázsiaiig minden megtalálható a városban, ebből adódóan viszont az a jellemző, hogy egy-egy étterem specifikus kínálattal, adott nemzethez kapcsolódó menüvel várja a vendégeket. Jó néha olyan helyre betérni, amiről tudjuk, hogy az összes igényünknek képes megfelelni, hiszen az étlapon nemzetközi fogások szerepelnek széles választékban, különleges köntösben. Biztosan te is emlékszel még az egykori Cupákosra, mely sokak kedvence volt az elmúlt három évben. Mivel a trendek a gasztróban is változnak és az emberek egyre jobban részesítik előnyben a könnyedebb, változatos ételeket, így olykor muszáj módosítani az eredeti elképzelésen. Tudja ezt Tasnádi Ákos séf is, aki a legfrissebb kulináris divathoz igazodva alakítja fogásait az új köntösbe bújt Cupákos, vagyis most már Dobka Bistróban.

"Szeretnénk, ha a Dobka a budapesti bulinegyed és zsidó negyed találkozásánál egy olyan oázis lenne a hazai és a külföldi vendégeink számára, ahol mindenki egyformán megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték az emberek, a Dobka nem áll be a sorba, nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket" - mondta a séf.

Ízorgia a világ minden tájáról

Jól tükrözi a nemzetközi választékot az aktuális étlapról például a ramen alapú zöldségerőleves, wakameval és maceszgombóccal tálalva, a királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes chili-s sajtkrémmel, a zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával vagy a hideg kacsamáj zöldalmával. És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket, úgy, mint a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel, vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával. Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát, vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit is kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek el. Nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami tényleg az örömfőzésről szól, hiszen Ákos és csapata új ötletek és inspirációk mentén alakítja ki az új heti fogásokat, ahol igazi meglepetésízek is megjelenhetnek hétről-hétre, így érdemes rendszeresen visszatérni az étterembe.

360 Bar

Nyáron mindenki a teraszos, kiülős helyeket keresi a fővárosban, ebbe a repertoárba pedig természetesen a rooftop bárok is beletartoznak. Évek óta Budapest egyik legismertebb kulthelye a 360 Bar, ahol télen iglukkal, nyáron élőzenével vagy DJ settel és nem mindennapi bulikkal várják a város tetején a vendégeket. A zöld oázis igazi szezonális hangulatot varázsol látogatói mindennapjaiba, most pedig ez a hely is egy kis változásra készül, hiszen haladni kell a korral és az elvárásokkal. Egy igazán jó szórakozóhely onnan ismerszik meg, hogy kínálatát mindig a fogyasztói igényekhez alakítják. Az elmúlt években a bárban folyamatosan változott és erősödött a koktélkínálat, mellette számos spirit, sör és bor szerepel az itallapon és persze az üdítők és limonádék választéka is széles skálán mozog. Az étlap szintén szezonálisan alakul a vendégek igényei alapján. A házigazdák arra is törekednek, hogy a lélegzetelállító panoráma mellett a programok is bevonzzák az embereket, éppen ezért figyelnek arra, hogy változatos zenei kínálat várja a teraszra érkezőket.

Zöld oázis és nyári hangulat minden hétvégén

A 360 Bar már eddig is törekedett arra, hogy minél több budapesti érezze jól magát náluk, mostantól azonban még nagyobb hangsúlyt fektetnek a hazai közönség bevonzására. Ennek pedig fontos eleme az, hogy azokat is nyári hangulattal várják minden hétvégén, akik a vidéki vízpart helyett a fővárosban maradnak. Az eddigi havi egy Secret Garden Daytime party helyett mostantól minden héten szombaton megtelik a 360 Bar délután kettőtől másnap hajnalig és zöld oázissá alakul a Parisi Nagyáruház legfelső szintje. A DJ-vel, buborék géppel, trópusi növényekkel, mini medencével és vízipisztolyokkal megtöltött helyen minden a jókedvről és a szórakozásról szól. Vasárnaponként pedig Hip-Hop party-val vagy BBQ Sunday Daytime party-val folytatódik a hétvége.

Signature koktélok és klasszikus ízek a gasztronómiai élvezetekért

Az idei koktéllap egyik ékköve a Summer of '69 elnevezést kapta: a whisky alapú koktélt narancs squeezzel, birsalma lekvárral, vanília sziruppal, citrommal és egy kis rozmaringgal bolondítják meg, de már most a vendégek kedvence a Hot Mess is, amely vodka alapú koktél proseccóval, citrommal, málnával és eperrel fűszerezve, a listát pedig még sokáig sorolhatnánk, hiszen közel 30 koktél szerepel a bár itallapján.

Cloé Cafe

Valljuk be, mi, nők szeretjük az exkluzívabb környezetet, amikor úgy érezzük magunkat, akár a királynők, amikor egy igazán elegáns, nyugodt helyen megihatunk egy kávét a csajokkal és kibeszélhetjük az élet nagy rejtelmeit. Erre jelenleg a nemrég nyílt Cloé Cafe az egyik legalkalmasabb pont a városban, mely fantasztikusan csinos, letisztult és bájos atmoszférával várja a vendégeit, nem beszélve a gasztro finomságokról. Mi személy szerint a reggeli szerelmesei vagyunk, de mivel a kávézó egész nap nyitva van, más fogásokat is kóstolhatnak az idelátogatók. A képek önmagukért beszélnek, az biztos, hogy aki betér a Cloé Caféba, boldogabban és egy hibátlan Instagram-fotóval távozik.

Nemcsak finom, hanem látványos is

Az étlapon a kollagénes kávétól kezdve a libamájkrémes-virágos kifliken keresztül egészen a vega töltött cukkiniig számos ízletes fogás megtalálható. Akár egy finom reggelire, akár ebédre vagy délutáni csevegésre térsz be, nem fogod megbánni. Ez a hely tökéletes feltöltődés, ahol rózsaszínben láthatod a világot egy-két órára (szó szerint).

Itt találod: 1053 Budapest, Irányi utca 18.

Leadfotó: Instagram/Dobka, 360 Bar, Chloe Cafe

Oldalak

Szólj hozzá Te is!