Egy étel, amit képtelenség elrontani: Íme, az eredeti sztrapacska receptje

Ez a szlovák eredetű étel főfogásként is megállja a helyét.

Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek vaj
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd nyersen lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, és körülbelül 10 percig állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt. Ezt kinyomkodjuk, hozzáütjük a tojást, valamint beletesszük a lisztet és a vajat is, és alaposan kikeverjük a tésztát, amíg egy nokedlihez hasonló állagú masszát nem kapunk. Sós vizet forralunk, majd a tésztát ebbe szaggatjuk, és kifőzzük. Eközben a szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük és félretesszük, a galuskát pedig a szalonnazsíros lábasba öntjük, hozzáadjuk a juhtúröt, összekeverjük, tálaláskor pedig ropogós szalonnát szórunk a tetejére.

További két juhtúrós ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!