Epres-fehércsokis brownie - Egy óra alatt elkészül

A brownie nagy kedvencem, mert egyszerű és gyors süti, amit csak akkor ronthatunk el, ha túl sokáig hagyjuk a sütőben. Bár nálam a lisztmentes változat a favorit, néha kísérletezek új változatokkal is. Ez az epres-fehércsokis, nyáriasított recept biztosan nektek is ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 125 g apróra vágott fehércsoki
  • 200 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 200 g mascarpone vagy más, natúr sajtkrém
  • 50 g kristálycukor
  • 2-3 teáskanál eperlekvár

Elkészítés:

Vegyünk elő egy közepes lábast, tegyük a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten keverjük össze benne a vajat és a cukrot. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojásokat és alaposan keverjük el ezt is. Adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Kavarjuk össze - nem kell tökéletesen simának lennie!

Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit, öntsük bele a tésztát.

A krémsajtot tegyük egy közepes méretű edénybe, adjuk hozzá a lekvárt és a cukrot. Robotgép segítségével verjük habosra. Kanalazzuk rá a sajtkrémet a tésztára, majd egy kés vagy spatula segítségével oszlassuk el nagyjából egyenletesen.

Süssük a süteményt előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük friss eperrel, olvasztott fehércsokival vagy színes szórócukorral is.

A lisztmentes és a kókuszos-epres brownie receptjéért klikk tovább!

Fotó: tarheeltastebud.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!