Epres-fehércsokis brownie - Egy óra alatt elkészül
A brownie nagy kedvencem, mert egyszerű és gyors süti, amit csak akkor ronthatunk el, ha túl sokáig hagyjuk a sütőben. Bár nálam a lisztmentes változat a favorit, néha kísérletezek új változatokkal is. Ez az epres-fehércsokis, nyáriasított recept biztosan nektek is ízleni fog!
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 125 g apróra vágott fehércsoki
- 200 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 200 g mascarpone vagy más, natúr sajtkrém
- 50 g kristálycukor
- 2-3 teáskanál eperlekvár
Elkészítés:
Vegyünk elő egy közepes lábast, tegyük a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten keverjük össze benne a vajat és a cukrot. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojásokat és alaposan keverjük el ezt is. Adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Kavarjuk össze - nem kell tökéletesen simának lennie!
Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit, öntsük bele a tésztát.
A krémsajtot tegyük egy közepes méretű edénybe, adjuk hozzá a lekvárt és a cukrot. Robotgép segítségével verjük habosra. Kanalazzuk rá a sajtkrémet a tésztára, majd egy kés vagy spatula segítségével oszlassuk el nagyjából egyenletesen.
Süssük a süteményt előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük friss eperrel, olvasztott fehércsokival vagy színes szórócukorral is.