Eperhab fahéjjal - Recept

Könnyű nyári desszertekből sosem elég, a finom gyümölcsökből meg végképp! Na és ha a kettőt ötvözzük, akkor születnek olyan finomságok, mint ez az epres desszert. Próbáljátok ki ti is!
Az alaposan megmosott eperszemeket apróra vágjuk, villával kicsit összetörjük és egy tálba tesszük. Ízesítjük a cukorral és hozzáadunk egy csipet fahéjat is. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, majd robotgéppel habosra verjük. A hűtőben néhány óráig pihentetjük, eperdarabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzávalók
- 20 dkg eper
- 2 tojásfehérje
- porcukor
- fahéj
- tejszínhab
Elkészítés
Az alaposan megmosott eperszemeket apróra vágjuk, villával kicsit összetörjük és egy tálba tesszük. Ízesítjük a cukorral és hozzáadunk egy csipet fahéjat is. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, majd robotgéppel habosra verjük. A hűtőben néhány óráig pihentetjük, eperdarabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Epres limonádé - Katt ide!




























