Igazi desszert álom - Epres piskótatekercs

Ha szereted az epret, mostantól ez lesz a kedvenced.

Epres piskótatekercs - Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 500 g eper
  • 2 ek cukor

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vaniliáscukor

Elkészítés:

Mosd meg az epret, és távolítsd el róla a leveleket, szárakat. Vágd vékony szeletekre, szórj rá 2 evőkanál cukrot, és hagyd ázni, ameddig a piskótát készíted. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezz el egy sütőpapírt a tepsiben. Verd habosra a tojásokat és a cukrot egy tálban. Add hozzá a liszt egyharmadát és gyengéden kavard össze, amíg tészta állagot nem kapsz. Lassan keverd hozzá a maradék lisztet, sütőport és vaníliás cukrot. Ezután nyújtsd szét egyenletesen a tésztát, és tedd bele a tepsibe. Körülbelül 12-14 percig süsd a sütőben, majd hagyd hűlni pár percig. Öntsd rá, és oszd el az epret, majd a rövidebb oldalról felfelé fordítva, óvatosan tekerd fel a piskótát. Tedd 2-3 órára a hűtőbe, vágd egyenlő darabokra, és már fogyaszthatod is a finom édességet.

Még két finom süteményért kattints a következő oldalra!

Fotók:123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!