Vitamindús burgonyakrémleves - Sült virslivel

B1, B2, B6 és C vitaminokban gazdag leves, koleszterinszint csökkentő hatással.

Burgonyakrémleves-Hozzávalók

  • 2 db répa
  • 400 g burgonya
  • 2 ek olaj
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 100 g sajt
  • Só, bors
  • Petrezselyem
  • 4 db virsli

Elkészítés

Hámozd meg a sárgarépát és a burgonyát, mosd meg, vágd apróra, majd olajos serpenyőben párold meg őket. Ezután egy lábasba öntsd bele a zöldségalaplét, a zöldségeket, és fedett tetővel főzd meg. 30 perc után szórj a levesbe reszelt sajtot, ízlés szerint sózd és borsozd meg, tegyél bele petrezselymet. Ha jól csináltad, egy szép krémes levest kapsz végeredményként. Serpenyőben süsd meg a virslit, és már tálalhatod is az isteni ebédet.

Még két levesért lapozz a következő oldalra!

Fotók:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!