Elzászi káposztás kacsa recept

Franciaország északkeleti vidéke is tartogat bőven kulináris élvezeteket: végigkóstolhatjuk a hagyományos, savanyú káposztával készült húsételeket, végigjárhatjuk-kortyolgathatjuk a vidék szőlődombjait átszelő híres borutat, de említésre méltó a libamájpástétom, és a vékonyra nyújtott kenyértésztából sütött „elzászi pizza”, a tarte flambée.

Hozzávalók

  • kb. 1,5 kg kacsahús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • kevés só, őrölt bors, majoranna

Elkészítés

A savanyú káposztát az egész hagymával, fokhagymával, babérlevéllel és a borral párolni kezdjük. A húst megtisztítjuk, daraboljuk, majd kevés olajon rövid ideig elősütjük. A húst a puhára párolt káposztához tesszük, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük, és pár óráig pároljuk. A húst a káposztára szedve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Párolt lilakáposzta - Isteni köret

Oldalak

Sztárok
Anne Hathaway igazán nosztalgikus hangulatba került a Neveletlen hercegnőt visszanézve, a színésznő el is érzékenyült karrierje kezdetére visszatekintve, valamint azt is elárulta, hogy az egyik...
Lifestyle
A Mars titkai folyamatosan meglepetést okoznak a kutatóknak. Most az InSight űrszonda adatai szállították a nagy leleplezést!
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!