Elképesztően sajtos brokkolis torta – a húsmentes eledelek királynője

Kár lenne csak levesben vagy párolva fogyasztani ezt az igazán értékes zöldséget.

Sajtos-brokkolis torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1-2 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • friss petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, amennyivel nyújtható tésztát gyúrhatunk. Amíg a tésztát a hűtőben pihentetjük, megtisztítjuk, rózsáira szedjük a brokkolit és sós vízben szűk 10 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, belefektetjük a kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy a peremét is elfedje. A tésztát megszurkáljuk, majd kb. 10 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Addig összeállítjuk a tölteléket. Ehhez a tejfölt kikeverjük a tojással, majd dúsítjuk a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a petrezselymet is. A sütőből kivett tésztára sorakoztatjuk a brokkolit, majd nyakon öntjük a tejfölös „öntettel”. Kb. 20-25 perc alatt pirosra sül a teteje.

Még két húsmentes tavaszi receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!