Eláruljuk, mit jelent az étlapokon: az Eszterházy, a lyoni, a lengyelesen, a csőben sült és társaik

Ha beülünk egy étterembe, egy csomó ilyen-olyan módra készült ételt olvashatunk a fogások között, de nem mindig tudjuk, melyik mit is takar.

Akkor vegyük sorra:

Angolosan: a hús félig átsütve, kissé véresen; a zöldség: főzve, forrón, vajjal tálalva

Bakonyi: tejfölös, tejszínes, gombás és pirospaprikás mártással készül

Bolognai: darálthúsos, paradicsomos

Böllér: valamilyen belsőséggel készül

Budapest: libamájas, füstölt szalonnás, zöldborsós étel

Burgundi: garantáltan vörösboros

Cabernet: vörösborral és karamellel

Csőben sült: besamellel, sajttal összesütött

Dubarry: kelvirággal, karfiollal, besamellel, sajttal összesütve

Elzászi: savanyú káposztával, virslivel készült

Erdélyi: tárkonyos

Erdészné (erdész): erdei gombával készített

Esterházy: tejfölös-boros zöldségmártásban párolva

Flambírozott: szesszel meglocsolt, lángoló

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó: alalali.com, ndtv.co, buzzfeed.com, goodfood.com Fotó: theblondcook.com, studiod.com, pinimg.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!