Recept

Eláruljuk, mit jelent az étlapokon: az Eszterházy, a lyoni, a lengyelesen, a csőben sült és társaik

Ha beülünk egy étterembe, egy csomó ilyen-olyan módra készült ételt olvashatunk a fogások között, de nem mindig tudjuk, melyik mit is takar.

Akkor vegyük sorra:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Angolosan: a hús félig átsütve, kissé véresen; a zöldség: főzve, forrón, vajjal tálalva

Bakonyi: tejfölös, tejszínes, gombás és pirospaprikás mártással készül

Bolognai: darálthúsos, paradicsomos

Böllér: valamilyen belsőséggel készül

Budapest: libamájas, füstölt szalonnás, zöldborsós étel

Burgundi: garantáltan vörösboros

Cabernet: vörösborral és karamellel

Csőben sült: besamellel, sajttal összesütött

Dubarry: kelvirággal, karfiollal, besamellel, sajttal összesütve

Elzászi: savanyú káposztával, virslivel készült

Erdélyi: tárkonyos

Erdészné (erdész): erdei gombával készített

Esterházy: tejfölös-boros zöldségmártásban párolva

Flambírozott: szesszel meglocsolt, lángoló

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó: alalali.com, ndtv.co, buzzfeed.com, goodfood.com Fotó: theblondcook.com, studiod.com, pinimg.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...