Ez még a kezdőknek is menni fog: Íme a legfinomabb tökös-mákos rétes receptje

Annyira egyszerű, hogy szinte már hihetetlen.

Tökös-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs réteslap (8 lap)
  • 50 dkg gyalult tök
  • 6 ek mák
  • 4 ek cukor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 marék mazsola
  • 1 kis pohár tejföl
  • olaj

A tetejére:

  • fél pohár tejföl
  • olaj

Elkészítés:

A tökhöz hozzáadjuk a cukorral ledarált mákot, a mazsolát és a zsemlemorzsát. A réteslapokat négyesével töltjük: meglocsoljuk olajjal, rákenjük a féldoboz tejfölt és a töltelék felét, majd feltekerjük. A tetejét kevés olajjal elkevert tejföllel lekenjük, és két rétestekercset sütünk egy nagyobb, kiolajozott tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 percig, amíg a teteje meg nem pirul.

További két rétes receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!