Egyszerű tejfölös krumplileves recept

A magyar konyha rajongóinak ma egy nagyon ízletes levesrecepttel készültünk: tejfölös krumplileves.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél leveskocka
  • 2 ek liszt
  • 3 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát is. Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel - kb. 0,5 dl - hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg levesből merünk bele pár kanállal, jól elkeverjük - nehogy becsomósodjon - és a levest kavargatva, beleöntjük, majd hagyjuk felforrni.

Ezt is ajánljuk: Frankfurti leves - Katt ide!

Fotó: cooklinaris.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!