Merj belevágni: Ennyire egyszerű Sacher-tortát sütni!

Egy óra alatt kész.

Sacher-torta

Hozzávalók:

A tortához:

  • 10 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 16 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg étcsoki
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ cs sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • baracklekvár

A csokimázhoz:

  • 14 dkg étcsoki
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a vajat, az olvasztott étcsokit, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport, majd az egészet simára keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt a torta, kettévágjuk, jól megkenjük baracklekvárral majd újra összeillesztjük. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és bevonjuk vele a lekvárral töltött tortát. A tetejét csokidarával is megszórhatjuk, meghinthetjük kakaóval, de tejszínhabbal is kínálhatjuk.

További egyszerű torta receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!