Merj belevágni: Ennyire egyszerű Sacher-tortát sütni!
Egy óra alatt kész.
Sacher-torta
Hozzávalók:
A tortához:
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 16 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg étcsoki
- 1 cs vaníliás cukor
- ½ cs sütőpor
- 1 ek kakaó
- baracklekvár
A csokimázhoz:
- 14 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a vajat, az olvasztott étcsokit, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport, majd az egészet simára keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt a torta, kettévágjuk, jól megkenjük baracklekvárral majd újra összeillesztjük. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és bevonjuk vele a lekvárral töltött tortát. A tetejét csokidarával is megszórhatjuk, meghinthetjük kakaóval, de tejszínhabbal is kínálhatjuk.