Egyszerű házi majonéz - Recept

Sokunk kedvence a majonéz, amellyel számtalan fogást feldobhatunk, ízesíthetünk. Érdemes néha a bolti helyett kipróbálni a házi készítésűt is. Mutatjuk, hogyan kell csinálni!

Hozzávalók

  • 4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek mustár
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 ek liszt
  • csipet só

Elkészítés

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, a sót, a mustárt és a lisztet, majd keverjük össze csomómentesre úgy, hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Gőz fölött sűrítsük be és kevergessük további 5 percig. Ne legyen túl meleg, mert akkor a tojássárgája kicsapódhat. Ha ezt követően még nem lenne megfelelő az állaga, habverővel habosítsunk rajta.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: healingthebody.ca

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle